Tak si oblékněte pláštěnku a zaskočte na trh pro dva svazky čerstvého a je úplně jedno jestli bílého nebo zeleného. Ikdyž já mám raději ten zelený, protože jeho chuť je výraznější.
Na 4 porce budete potřebovat:
- 2 svazky chřestu, já preferuji zelený
- 3 jarní cibulky /včetně té zelené části/
- olej
- 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
- 1x smetana na vaření
- 1 l kuřecího či zeleninového vývaru
- muškátový oříšek, sůl a pepř
2. Tu přeliji hotovým vývarem a pořádně rozmíchám. Přidám na kousky nakrájený chřest. Konce si schovám na potom. Vařím asi 20 minut, dokud není chřest měkký.
3. Odstavím hrnec, rozmixuji tyčovým mixérem a opět dám na plotnu. Do již skoro hotové polévky přidám smetanu a nechám minutku dvě provařit. Nakonec dochutím muškátovým oříškem, solí a pepřem. Nezapomenu vhodit konce chřestu, ale ty nevařte, ať je máte pěkně křupavé.
Žádné komentáře :
Okomentovat