Právě u tiramisu je dobré, dodržet všechny poměry ingrediencí.
Oooo bože, jak je tento dezert skvělý, lehký a hlavně snadný na přípravu. Doma jsme si oblíbili právě ten od Itala v kuchyni, tak tady je!
Ingredience na porci pro celou rodinu: /pro dva dělám z poloviční dávky/
- 500 g Mascarpone
- 5 čerstvých vajec
- 5 lžic cukru
- Amaretto, jak máte rádi, já dávám asi jeden velký panák
- hrnek kávy, dávám 2x presso /prostě ne ty malé italské velikosti, ale pěkně po česku/
- sáček cukrářských piškotů, kupuji velké italské balení, vyjde přesně na 2x
- kakao
1. Žloutky spolu s cukrem spojím dohromady metličkou.
2. Zvlášť ušlehám v mixéru sníh.
3. Do směsi "žloutky cukr" přidám mascarpone a pomalu zlehka vše spojím.
4. Dále do směsi přidám ušlehaný sníh, hlavně velmi opatrně, ať vám zůstane pěkně nadýchaná.
5. Do kávy naleju Amaretto a jasně, že musím ochutnat. Mám ráda výraznou chuť. Tak nešetřím ani na jednom.
6. Připravím si misku a začnu rychle namáčet piškoty do kávy a klást první vrstvu. Ital neuvádí, ale já ji pak celou posypu kakaem.
Následuje krém a opět namočené piškoty. Upřímně moc neřeším, kolik bude vrstev. Zda dvě nebo tři. Končím vždy krémem.
Na závěr nezapomeňte opět posypat kakaem. Dejte do ledničky a držte se zuby nehty, ať to nesníte rovnou celé.
Tip: Jak vidíte, dělám tiramisu opravdu do čehokoliv. Naopak, my doma milujeme porce v šálcích a skleničkách. Je to vlastně velmi praktické, jen šáhnete do ledničky pro tu svou a je to! Dokonce si ho tak můžete s sebou vzít třeba do práce, tak jak to děláme my!
Žádné komentáře :
Okomentovat