Tiramisu podle Itala: Zatím nejlepší, co jsem kdy dělala...

Titamisu je jeden z mých nejoblíbenějších dezertů a také recept, se kterým moc neexperimentuji. Nevyplatí se to totiž.
Právě u tiramisu je dobré, dodržet všechny poměry ingrediencí.
Oooo bože, jak je tento dezert skvělý, lehký a hlavně snadný na přípravu. Doma jsme si oblíbili právě ten od Itala v kuchyni, tak tady je!



Ingredience na porci pro celou rodinu: /pro dva dělám z poloviční dávky/
  • 500 g Mascarpone
  • 5 čerstvých vajec
  • 5 lžic cukru
  • Amaretto, jak máte rádi, já dávám asi jeden velký panák
  • hrnek kávy, dávám 2x presso /prostě ne ty malé italské velikosti, ale pěkně po česku/
  • sáček cukrářských piškotů, kupuji velké italské balení, vyjde přesně na 2x
  • kakao
Pozn. Vyndejte si všechny ingredience klidně hodinu předem, než začnete, ať mají pokojovou teplotu.

1. Žloutky spolu s cukrem spojím dohromady metličkou.

2. Zvlášť ušlehám v mixéru sníh.

3. Do směsi "žloutky cukr" přidám mascarpone a pomalu zlehka vše spojím.

4. Dále do směsi přidám ušlehaný sníh, hlavně velmi opatrně, ať vám zůstane pěkně nadýchaná.

5. Do kávy naleju Amaretto a jasně, že musím ochutnat. Mám ráda výraznou chuť. Tak nešetřím ani na jednom.

6. Připravím si misku a začnu rychle namáčet piškoty do kávy a klást první vrstvu. Ital neuvádí, ale já ji pak celou posypu kakaem.

Následuje krém a opět namočené piškoty. Upřímně moc neřeším, kolik bude vrstev. Zda dvě nebo tři. Končím vždy krémem.

Na závěr nezapomeňte opět posypat kakaem. Dejte do ledničky a držte se zuby nehty, ať to nesníte rovnou celé.

Tip: Jak vidíte, dělám tiramisu opravdu do čehokoliv. Naopak, my doma milujeme porce v šálcích a skleničkách. Je to vlastně velmi praktické, jen šáhnete do ledničky pro tu svou a je to! Dokonce si ho tak můžete s sebou vzít třeba do práce, tak jak to děláme my!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Žádné komentáře :

Okomentovat