Od té doby ji peču do neomrzení, občas i na Vánoce, když nezbude čas na vánočku.
Je prostě vynikající, chutná v každém ročním období a navíc jednoduchá. Stejně tak, jako mnoho receptů na tomto blogu!
Na štolu potřebujete:
- 200 g krystalového cukru
- 400 g polohrubé mouky
- 1 vanilkový cukr
- 2 vejce
- 250 g netučného tvarohu
- 250 g másla nebo Hery
- ¾ prášku do pečiva
- mandle, lískové oříšky, rozinky /kdo má rád, může přidat i kandované ovoce/
Pokud byste použili tučný tvaroh, bude asi nutné přidat trochu
mouky. Netučný ale bohatě stačí, tuku je ve štole opravdu dostatek.
2. Jakmile je těsto dobře propracované, přidejte oříšky,
mandle, rozinky a zapracujte.
3. Těsto rozdělte na dvě části, vytvořte válečky velké
asi 20 x 8 centimetrů a dejte
na plech vyložený pečícím papírem.
4. Pečte při teplotě 200° C asi 30 minut. Pečení je třeba
trochu hlídat, aby se štola zespoda nepřipálila.
5. Během pečení rozpusťte zbývajících 125 g tuku a připravte si
moučkový cukr.
6. Upečenou, ještě horkou
štolu mašlovačkou trpělivě potírejte rozpuštěným tukem, aby se dokonale ze všech
stran vsáknul.
7. Hned štolu posypte moučkovým cukrem, měla by být obalená
cukrem ze všech stran. Cukr vytvoří krásnou krustu a výsledek vypadá profi.
Jakmile štola vychladne, uvařte si dobrou kávu a užijte si
chvilku nejen víkendové pohody.
Žádné komentáře :
Okomentovat