Já ho vylepšila parmazánem a Mahu by tam podle mě dala i mátu.
Bez obojího je ale také super. Rozhodně zdravá večeře, která vás zasytí!
Podávejte bez chleba a dietní jídlo je na světě!Ingredience pro 4 osoby:
- 1 svazek chřestu (Že je opravdu čerstvý, poznáte, když vám po zlomení stonku křupne. Naopak starý jen ohnete a nezlomí se.)
- 4 středně zralá rajčata
- listový nebo zelený salát (Záleží, co máte po ruce.)
Okurková zálivka:
- 1 malá nastouhaná okurka, zbavená vody
- 1 jarní cibulka nakrájená nahrubo
- 1/2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce zakysané smetany
- 4 lžíce olivového oleje
- hrst nasekané pažitky (může být i trochu petrželky)
- parmazán
- sůl a pepř
1. Chřest povařte ve vroucí osolené vodě max. 5 minut. Vařte ho nastojato, ať špičky pěkně koukají z vody, nerozvaří se a budou stále křupavé.
2. Mezitím než vychladne, si natrhejte salát a nakrájejte rajčata. Já to dělám tak, že každému zvlásť na talíř, ať si každý řekne, kolik chce. Nakonec přidejte nakrájený povařený chřest a opatrně promíchejte. Ještě mírně pokapu olivovým olejem.
3. Připravím si zálivku (Můžete si ji udělat dopředu a dát do ledničky, v létě krásně osvěží.)
Nastrouhanou okurku - zbavenou vody a cibulku rozmixujte. Poté dochuťte citrónovou štávou, zakysanou smetanou, solí a pepřem. Na závěr bylinky.
4. Hotový salát přelijte zálivkou a posypte nastrouhaným parmazánem.
My ho jíme samotný, ale skvělý bude i s obyčejným chlebem!
Více o chřestu na www.ceskychrest.cz.
Více o chřestu na www.ceskychrest.cz.
Žádné komentáře :
Okomentovat