S touhle neuvěřitelně jednoduchou sladkou tečkou jsem měla takový úspěch, že je mi jasné, že příště zase nesmí chybět.
Takže Nigello, díky za inspiraci a Líbo, tohle je pro Tebe!
Na úžasnou dýňovou pochoutku potřebujete:
- 1 šálek krystalového cukru
- ½ šálku vody
- ¼ lžičky kypřícího prášku bez fosfátů (v nouzi můžete použít i běžný kypřící prášek)
- 100 g dýňových semínek
- papír na pečení
2. Sundejte z plotny a do tekutiny vsypte dýňová semínka a promíchejte, aby se semínka obalila karamelem. Největší umění na celé přípravě je odhadnout ten správný moment, kdy je sirup akorát, aby se přidala semínka.
Nenechte ho příliš zhoustnout, jinak vznikne hrouda, s kterou už moc parády nenaděláte.
3. Horkou směs hned naneste na pečící papír a rozetřete do vrstvy vysoké asi půl centimetru.
4. Placku nechte vychladnout a ztuhnout. Jakmile je tuhá, nalámejte na kousky a pozvěte Líbu!
Tip: Abyste vytvořili krásně rovnou placku, po nanesení na pečící papír ho zaryjte dalším listem a hmotu vyváljte válečkem.
Prosím, kdy se tam přidává ta voda? Nějak mi to není jasné z toho popisu...děkuju!
OdpovědětVymazatdíky moc za připomínku, je to hned v bodě jedna, opravíme!
OdpovědětVymazat