Pětiminutovka nejen na léto: Rukolový salát s hruškou a vlašskými ořechy

Rukolový salát s hruškou a vlašskými ořechy je opravdu bleskovka.
Je skvělý jako lehká večeře v horkém létu a v zimě ho oceníte jako nápaditou přílohu k masu.

Hotový je raz dva, víc jak pět minut netrvá.
A rozhodně potvrzuje heslo, že "v jednoduchosti je krása"! Tedy v našem případě dobrota. :)





Na salát potřebujeme:
  • 1 balení rukoly
  • 1 hrušku
  • trochu vyloupaných vlašských ořechů
  • extra virgin olivový olej
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • balsamikový ocet

1. Rukolu omyjeme a dokonale osušíme.

2. Hrušku oloupeme, vykrojíme jadřinec a nakrájíme na tenké plátky.

3. Rukolu a nakrájenou hrušku dáme do salátové mísy, zakápneme olivovým olejem a balsamikovým octem. Opepříme a osolíme, vždy je lepší použít jak sůl, tak pepř čerstvě mletý. Lehce promícháme.

4. Naservírujeme na talíře a posypeme vyloupanými vlašskými ořechy.


Tip: Místo hrušky je možné v případě nouze použít jablko, i s ním je salát skvělý!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Žádné komentáře :

Okomentovat