Tak jsem ji o víkendu vyzkoušela a můj favorit to asi nebude, ale vám by mohl chutnat, doma měla úspěch.
A není ani moc pracná. Jen se podle mě nehodí moc na léto, v zimě s ní budete mít větší úspěch.
Ingredience přesně podle Apetitu:
- 250 g změklého másla
- 200 g krupicového cukru
- 300 g hladké mouky
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 3 velká vejce
- 200 g řeckého jogurtu
- 50 g bílé nastrouhané čokolády
- 2 broskve, nakrájené na malé kostičky
Na krém budete potřebovat:
- 150 g bílé čokolády
- 200 g smetanového sýry
- 200 g řeckého jogurtu
- 3 lžíce nasekaných nesolených pistácií
1. Vymažte máslem formu o velikosti 22 cm, zbývající vyšlehejte s cukrem na světlý krém.
2. Přidejte mouku prosátou s kypřícím práškem, vanilkový extrakt, vejce, jogurt a nastrouhanou čokoládu. Po vyšlehání ještě nakrájené broskve.
3. Pečte cca. hodinu na 160 stupňů, v horkovzdušné jen na 140. Zda je těsto upečené, vyzkoušejte klasicky špejlí. Nechte vychladnout.
4. A nyní hurá na krém: Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a nechte mírně vychladnout. V jiné misce vyšlehejte do hladka sýr a jogurt. Nakonec přidejte čokoládu a nechte vychladit v lednici.
5. Těsně před podáváním potřete buchtu krémem a posypte pistáciemi.
Můj komentář:
Buchta není suchá, což je super. Jen mi přijde dost mastná. Chutná dobře i bez krému. Osobně by mi naopak chutnala tmavá poleva.
Pokud neservírujete pro návštěvu, tedy nenatíráte celý korpus, je to docela otrava uchovávat zvlášť - při každém podávání vytáhnout z lednice krém a namazat.
Buchtu jsem pekla ve větší formě, proto je nižší. |
Pro alergiky na ořechy posypte klidně kokosem, je to taky dobré. Jen jsem dala menší vrstvu krému. |
Suma sumárum: Pro mě osobně - je moc mastná, sladká a krém navrch zbytečně tučný. Můj favorit to není a doufám, že na ní doma brzy zapomenou! :)
Nelekejte se barevné rozdílnosti fotek od receptu v časopise. Kdybych byla profík, vykouzlím vám stejnou barvu! :) |
Žádné komentáře :
Okomentovat