Spezzatino: Italský guláš na kari. Zamilujete si!

Tento italský guláš patří k mým nejoblíbenějším. Kromě masa se do něj přidává i spousta zeleniny, a to mě baví.
Když si navíc blondýna splete lusky paprikové a místo nich omylem přidá fazolové, chutná i mé neteři Kátě, která guláše nikdy nejí.
Upřímně, jak chutná s paprikovými lusky, dle původního  receptu, nevím, ale s fazolovými je skvostný.
Spezzatino je italský výraz pro guláš, nemusí být nutně z hovězího, variant je nespočet.

Na 4 porce budete potřebovat:
  • 1000 g hovězí kližky
  • 6-7 mrkví
  • 500 g malých cibulek
  • 4 storužky česneku
  • 1 sklenka bílého suchého vína
  • zeleninový vývar
  • 1 balíček mražených fazolí
  • 2-3 lžičky kari
  • 2 lžičky sladké mleté papriky
  • sůl
  • extra virgin olivový olej
  • hladká mouka
1. Česnek, 2 cibule a 1 mrkev nakrájíme najemno a odblaněnou kližku na kousky.

2. Zbývající mrkve nakrájíme na kousky asi 2 cm tlusté.

3. Na olivovém oleji orestujeme česnek, cibuli a najemno nakrájenou 1 mrkev, po chvilce přidáme maso zaprášené hladkou moukou a opečeme.

4. Zalijeme sklenkou bílého vína a necháme odpařit.

5. Přidáme kari, mletou papriku, osolíme.

6. Následuje zbývající cibulka, polovina mražených fazolí a podlijeme zeleninovým vývarem.

7. Guláš dusíme na středním ohni asi tři čtvrtě hodiny, pak přidáme zbývající fazole.

8. Guláš je hotový v tu chvíli, kdy je maso měkké.

Tip: Jako přílohu podáváme polentu, bramborovou kaši nebo brambory.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Žádné komentáře :

Okomentovat