Když si navíc blondýna splete lusky paprikové a místo nich omylem přidá fazolové, chutná i mé neteři Kátě, která guláše nikdy nejí.
Upřímně, jak chutná s paprikovými lusky, dle původního receptu, nevím, ale s fazolovými je skvostný.
Spezzatino je italský výraz pro guláš, nemusí být nutně z hovězího, variant je nespočet.
Na 4 porce budete potřebovat:
- 1000 g hovězí kližky
- 6-7 mrkví
- 500 g malých cibulek
- 4 storužky česneku
- 1 sklenka bílého suchého vína
- zeleninový vývar
- 1 balíček mražených fazolí
- 2-3 lžičky kari
- 2 lžičky sladké mleté papriky
- sůl
- extra virgin olivový olej
- hladká mouka
2. Zbývající mrkve nakrájíme na kousky asi 2 cm tlusté.
3. Na olivovém oleji orestujeme česnek, cibuli a najemno nakrájenou 1 mrkev, po chvilce přidáme maso zaprášené hladkou moukou a opečeme.
4. Zalijeme sklenkou bílého vína a necháme odpařit.
5. Přidáme kari, mletou papriku, osolíme.
6. Následuje zbývající cibulka, polovina mražených fazolí a podlijeme zeleninovým vývarem.
7. Guláš dusíme na středním ohni asi tři čtvrtě hodiny, pak přidáme zbývající fazole.
8. Guláš je hotový v tu chvíli, kdy je maso měkké.
Tip: Jako přílohu podáváme polentu, bramborovou kaši nebo brambory.
Žádné komentáře :
Okomentovat