Salát z rukoly s parmezánem a ořechy: Tři minuty a dost!

Myslím, že už těžko najdu rychlejší salát, než je tenhle rukolový s parmezánem a ořechy.
Jak je rychlý, tak je dobrý.
Podle mě opět potvrzuje jedno ze základních pravidel italské kuchyně – jednoduchost, příliš nekombinovat  a nechat vyniknout jednotlivým ingrediencím, obzvlášť když jsou kvalitní.
Dejte si záležet na olivovém oleji a balsamikovém octu a hit je tu!



  
Na salát potřebujeme:
  • 1 balení rukoly
  • parmezán
  • extra virgin olivový olej
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • kvalitní balsamikový ocet
  • ořechy
1. Rukolu omyjeme a dokonale osušíme, dáme do salátové mísy.

2. Ochutíme čerstvě mletou solí a pepřem, zakápneme olejem a balsamikovým octem.

3. Lehce promícháme a navrch nastrouháme škrabkou na sýr (nebo škrabkou na brambory) tenké plátky parmezánu., množství dle chuti. Pokud vám nevadí ořechy, šup tam s nimi! Ještě jednou lehce promícháme a můžeme servírovat. 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Žádné komentáře :

Okomentovat