Na 4 porce potřebujeme:
- asi 800 g dýně hokaido
- 100-150 g strouhaného parmezánu
- 5-6 lžic olivového oleje
- dvě snítky čerstvého rozmarýnu
- pečící papír
- provázek
1. Dýni oloupeme a nakrájíme na menší kostičky.
2. Strouhaný parmezán smícháme s olivovým olejem a nasekaným rozmarýnem nebo tymiánem.
3. V misce smícháme parmezánovou směs s nakrájenou dýní.
4. Jednotlivé porce zabalíme do čtverců z namočeného pečícího papíru, vytvoříme měšec, který zavážeme provázkem. Raději ale ne modrým, jako Brigitte Jones!
6. Podáváme jako přílohu k masu, rybám. Výborná je ale i jako lehká zeleninová večeře.
Tip: Dýně je opravdu zdravá, obsahuje některé důležité minerály jako sodík, draslík, hořčík nebo železo. Oranžovou barvu dýní způsobuje lutein, alfa a beta karoten - provitamíny vitamínu A.
Žádné komentáře :
Okomentovat