V případě těstovin ale jednoduchost respektuji a ráda. Zásada italské kuchyně nechat v maximální možné míře vyniknout ingrediencím a chutě příliš nekombinovat se opravdu vyplácí. Navíc jsou to recepty obvykle velmi rychlé, a to je přesně to, po čem Martin touží.Na 4 porce potřebujeme:
- 400 g těstovin, ideálně špagety, linguine, tagliatelle nebo fettuccine
- 50-60 g sušených hříbků
- 5-6 sušených rajčat
- 2 stroužky česneku
- 1 šalotku (lze nahradit malou cibulí)
- extra virgin olivový olej
- oříšek másla
- sůl a pepř
1. Sušené hříbky namočíme na 30 min v misce vody, poté vyjmeme z vody a osušíme.
2. Olivový olej rozehřejeme společně s máslem, přidáme najemno nakrájenou cibulku a česnek. Chvíli restujeme, cibulka ale nesmí zezlátnout. Přidáme osušené hříbky a vše na mírném ohni restujeme asi 20 min. Pokud je to nutné, přilijeme trochu vody slité z hříbků.
3. V polovině dušení přidáme nadrobno pokrájená sušená rajčata, osolíme, opepříme.
4. V mezidobí uvaříme těstoviny, nezapomeňme, že musí být al dente - tedy lehce tužší na skus.
5. Těstoviny slijeme a přidáme k hříbkům a vše společně prohřejeme.
Žádné komentáře :
Okomentovat