Těstoviny s houbami a sušenými rajčaty

Můj syn si stěžoval, že mám na blogu složité recepty, a to ho nebaví. Prý ať přihodím něco pro něj. Mně zase nevadí uvařit něco složitějšího, když je výsledek výborný a strávníci si pochutnají.

V případě těstovin ale jednoduchost  respektuji a ráda. Zásada italské kuchyně nechat v maximální možné míře vyniknout ingrediencím a chutě příliš nekombinovat se opravdu vyplácí. Navíc jsou to recepty obvykle velmi rychlé, a to je přesně to, po čem  Martin touží.Na 4 porce potřebujeme:
  • 400 g těstovin, ideálně špagety, linguine, tagliatelle nebo fettuccine
  • 50-60 g sušených hříbků
  • 5-6 sušených rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 1 šalotku (lze nahradit malou cibulí)
  • extra virgin olivový olej
  • oříšek másla
  • sůl a pepř

1. Sušené hříbky namočíme na 30 min v misce vody, poté vyjmeme z vody a osušíme.

2. Olivový olej rozehřejeme společně s máslem, přidáme najemno nakrájenou cibulku a česnek. Chvíli restujeme, cibulka ale nesmí zezlátnout. Přidáme osušené hříbky a vše na mírném ohni restujeme asi 20 min. Pokud je to nutné, přilijeme trochu vody slité z hříbků.

3. V polovině dušení přidáme nadrobno pokrájená sušená rajčata, osolíme, opepříme.

4. V mezidobí uvaříme těstoviny, nezapomeňme, že musí být al dente - tedy lehce tužší na skus.

5. Těstoviny slijeme a přidáme k hříbkům a vše společně prohřejeme.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Žádné komentáře :

Okomentovat