Aby bylo na Vánoce krásně proležené, mělo by se péct kolem Mikuláše. Je tedy nejvyšší čas ho vyzkoušet.
Na jetelíček potřebujeme:
- 280 g mletých lískových nebo vlašských ořechů
- 180 g moučkového cukru
- 2 vajíčka (1 použijeme do těsta, druhé na potření cukroví)
- 1 vanilkový cukr
- trochu strouhané kůry z bio citronu
- celé lískové oříšky na spojení kuliček z těsta
1. Všechny ingredience společně zpracujeme. Z těsta tvoříme kuličky velké jako lískový oříšek. Kuličky potřeme rozšlehaným vejcem, vždy tři přitiskneme k sobě a do středu vtiskneme lískový oříšek.
2. Na plechu vyloženém pečícím papírem pečeme na 180° C do růžova asi 10 minut. Při pečení doporučuji občas zkontrolovat stav, stačí chvilička a zespodu se jetelíček připálí.
3. Do Vánoc uchováváme v chladu v uzavřené nádobě, aby cukroví zvláčnělo.
Žádné komentáře :
Okomentovat