Nakonec autorem receptů je Ital a italská kuchyně je moje velká vášeň. Mimochodem, s pečením v pergamenu mám výbornou zkušenost, o skvělé dýni s parmezánem jsem už psala.Na 4 porce potřebujeme:
- 4 vepřové kotlety, kuřecí řízky, stehna, křídla, prostě dle chuti a nálady.
- 3 lžíce medu
- 2 polévkové lžíce strouhaného zázvoru
- olivový olej
- 1 menší lilek
- 2 malé cukety
- 4 stroužky česneku
- 3 rajčata
- 2 červené papriky
- čerstvý tymián
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- pergamenový papír a provázek na zavázání
2. Kotlety naklepeme, osolíme a necháme marinovat.
3. Lilek a cuketu nakrájíme na silnější plátky, osolíme a necháme půl hodiny vypotit. Vypocenou tekutinu pečlivě osušíme a zeleninu nakrájíme na kostičky.
4. Na větší kousky nakrájíme i rajčata, papriku a pečlivé omyté brambory.
5. Z pergamenového papíru si nastříháme na 4 čtverce, poklademe na něj zeleninu, jeden stroužek česneku, osolíme, opepříme, posypeme čerstvým tymiánem a pokapeme olivovým olejem.
Pergamen uzavřeme to tvaru měšce a pevně zavážeme provázkem. Pečeme v troubě na 250° C 45 minut.
6. Kotlety grilujeme v troubě nebo na grilu.
Tip: Zeleninu do pergamenové měšce si každý může zvolit dle chuti a fantazie. A i jen samotný zeleninový měšec je výborná a lehká večeře. S čerstvými bylinkami chutná skvěle!
Žádné komentáře :
Okomentovat