Krémová kaštanová polévka podle Romana Pauluse

Pokud máte chuť na lahodnou zimní polévku, vřele doporučuji vyzkoušet kaštanovou. Příprava je rychlá, jednoduchá a recept Romana Puluse, který jsem si vygooglovala nemá chybu. Vůbec se nedivím, že jídla z kaštanů patřily v minulosti k slavnostním pokrmům. Tak honem do toho, čerstvé kaštany jsou ještě stále k dostání!
Na polévku potřebujete:
  • 200g oloupaných kaštanů
  • 50 ml sladké smetany
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 řapík celeru
  • 1 malou cibulku
  • 50 g másla
  • 2 plátky čerstvého zázvoru
  • sůl
  • pepř
1. Kaštany nařízněte na vypouklé straně do křížku a povařte asi 8 minut. Ještě teplé pečlivě oloupejte, nesmí na nich zbýt žádná slupka. Mně se osvědčilo je rozříznout na půlky a dužinu z nich jednoduše vydlabat.

2. Najemno nakrájenou cibulku orestujte na másle, přidejte nakrájený řapíkatý celer, kaštany a zázvor a ještě chvilku restujte.

3. Zalijte zeleninovým vývarem a vařte asi půl hodiny. Já jsem použila vývaru asi 3/4 litru a bohatě stačil - polévka je potom krémovější.

4. Rozmixujte dohladka a ještě propasírujte přes síto, dosolte a lehce opepřete.

5. Polévku zjemněte smetanou, prohřejte a můžete servírovat.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Žádné komentáře :

Okomentovat