Recept na kuřecí přivezla moje dcera ze své cesty po Srí
Lance. S láskou vzpomíná na krásnou zemi, pohostinnost místních lidí,
skvělá jídla i ochotu dělit se o recepty. Všechny recepty, které přivezla, jsou
výborné a já se o ně budu postupně dělit
i s vámi, našimi fanoušky. Nemají chybu a pro všechny, kteří mají málo
času, mají velkou výhodu: jsou jednoduché a šetří čas.
Na 4 porce potřebujeme:
- 4 kuřecí stehna
- 1 plechovku konzervovaných krájených rajčat
- 2 polévkové lžíce rajského protlaku
- 1 velký pórek
- olej
- sůl
- 4 lžičky praženého kari (roasted curry)
- 2 čajové lžičky praženého chilli ( roasted chilli)
- ½ šálku kuřecího vývaru
1. Kuřecí stehna uvaříme doměkka, obereme maso z kostí a nakrájíme na malé kousky.
2. Pórek nakrájíme najemno a osmahneme na oleji.
3. K pórku přidáme kuřecí maso, koření a protlak a chvíli společně restujeme.
4. Přidáme rajčata a kuřecí vývar, osolíme a vše chvíli společně podusíme.
5. Podáváme s rýží.
2. Pórek nakrájíme najemno a osmahneme na oleji.
3. K pórku přidáme kuřecí maso, koření a protlak a chvíli společně restujeme.
4. Přidáme rajčata a kuřecí vývar, osolíme a vše chvíli společně podusíme.
5. Podáváme s rýží.
Tip: orientální koření dostanete koupit ve Farah Oriental Market: Myslíkova 5 Praha 1, www.farahfood.cz.
Žádné komentáře :
Okomentovat