- 400 g brambor, které jsou vhodné na saláty
- 1 velká cibule nebo jarní cibulka včetně zelené části - jemně nakrájené (co doma máte, ale zelená vypadá lépe)
- hrst pažitky, ale tu mám až od jara
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 5 lžic slunečnicového oleje (můžete dát i jiný, snad jen olivový bych vynechala)
- 5 lžic bílého vinného octa
- 200 ml horkého hovězího vývaru
- sůl a pepř dle chuti
- mezi prsty cukru, nelekněte se, ale dodá salátu šmrnc!
2. Mezitím si připravte "marinádu", kterou dochuťte podle svého. Někdo například preferuje kyselejší verzi, někdo má rád slanější... Je dobré průběžně ochutnávat.
3. Jakmile oloupáte a nakrájíte brambory, opatrně přendejte do misky, přidejte cibuli a celé zalijte teplou marinádou.
Nelekněte se, že brambory plavou v marinádě, je dobré je nechat naložené min. hodinu a ideálně ještě déle a v lednici. Až při podávání sleji přebytečnou "vodu". |
V Rakousku prodávají speciální ocet přímo na tento salát. Ale pokud neseženete, i bilý vinný se hodí. |
Žádné komentáře :
Okomentovat