Když jsem své italské přítelkyni naservírovala králíka na rajčatech podle italského receptu, dostala jsem asi tu největší poklonu jako kuchařka vůbec. Přesně tak připravovala její babička ragú na těstoviny. No, můžete dostat větší poklonu, než je srovnání s italskou babičkou?
Pochvala mě navíc inspirovala na recept: těstoviny s králičím ragú. Postup přípravy je stejný jako u italského králíka na rajčatech, o kterém jsem už psala, jen poměr ingrediencí se trochu liší.
- kvalitní italské těstoviny, nejlepší jsou samozřejmě čerstvé, které dostanete například v Makru
- 4 králičí stehna
- 1 řapík celeru
- 1 cibuli
- 1 mrkev
- 1 stroužek česneku
- 1 plechovku krájených, konzervovaných rajčat nebo odpovídající množství čerstvých zbavených slupky
- 1 polévkovou lžíci rajského protlaku
- 1,5 dl suchého, bílého vína
- menší hrst čerstvých bylinek (šalvěj, rozmarýn, oregano)
- ocet
- sůl a pepř
- extra virgin olivový olej
1. Pokud máte dostatek času, naložte králíka do studené vody, do které přidáte asi 4 polévkové lžíce octa a nechte přes noc marinovat v lednici. Pokud nemáte čas, marinujte alespoň jednu až dvě hodiny.
Žádné komentáře :
Okomentovat