Skotské vejce jsem tam sice neochutnala, ale několik receptů jsem si dovezla, trochu googlovala a nedalo mi to, abych je nevyzkoušela. V Anglii je připravují z hmoty na klobásky, ale i mleté maso je přijatelné. A z toho jsem je vyzkoušela i já.
Na skotská vejce je potřeba:
- natvrdo uvařená vejce
- mleté hovězí nebo vepřové maso, já jsem použila hovězí, na jedno vejce asi 100 g masa
- najemno nasekanou petrželku
- koření dle chuti, já jsem zvolila „orientální mix“, po půl lžičce mletého kmínu, sladké papriky, kurkumy, mletého koriandru, kari a sůl a 1 polévkovou lžíci čerstvého nastrouhaného zázvoru
- 1 vejce, hladká mouka a strouhanka na obalování
- olej na smažení
2. Uvařená vejce zabalte do masové hmoty a obalte v mouce, vejci a strouhance jako řízky.
3. Osmažte ve větším množství oleje.
TIP: Jako přílohu jsem zvolila kuskus s lilkem a paprikou. A protože jsem měla velkou chuť na červenou čočku, připravila jsem i tu – s cibulkou, čerstvým zázvorem a mletým koriandrem.
Líba i Zuzka si na našem babinci vejce pochvalovaly, hlavně kvůli ochucení masa, tak asi pikantní orientální karbanátky zařadím do svých receptů.
Žádné komentáře :
Okomentovat