Tip z Toskánska: Pečená zelenina v troubě

V jedné italské kuchařce jsem se dočetla skvělý recept na pečenou zeleninu. Úplně primitivní postup vám zaručí ten nejbáječnější nejdietnější recept na večeři, ale i přílohu například ke grilovanému masu. Italové v Toskánsku dokonce dávají pečené zelenině přednost před tou grilovanou.

Zeleninou, kterou máte rádi, nakrájejte na plátky. Ideální jsou papriky, rajčata, cibule, lilek, cuketa, dýně, česnek...
Na předem vymazaný plech či - vyložený pečícím papírem - poskládejte zeleninu.
Posypte hoblinkami citrónové kůry, tymiánem. Osolte a opepřete dle chuti.
Pečte v troubě na 180 stupňů a do půl hodinky je vše hotové.

Tip: Já peču zeleniny více, hodí se i druhý den studená do salátu. Pokud si ji chystám jako samostatnou večeři, pokladu ji pár minut před koncem kousky mozzarelly.

Jo a zkuste vyzkoušet fenykl, budete překvapeni tou chutí! A rozhodně nezapomeňte tu zeleninu posypat citrónem.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Žádné komentáře :

Okomentovat