Delikátní dezert: Hrušky v červeném víně

Pokud máte chuť připravit jednoduchý a zaručeně úspěšný dezert, vřele doporučuji hrušky v červeném víně. Když jsem naposledy připravovala sváteční rodinný oběd, dala jsem si velmi záležet, aby byl dokonalý. Dokonalý byl, ale paradoxně veškeré snažení naprosto zastínily hrušky, na kterých se nedá nic zkazit.




Na dezert potřebujete:
  • oloupané hrušky zbavené jadřinců, můžete je rozpůlit nebo použít celé. Na uvedenou dávku vína použijte asi 4 kusy
  • 1/2 l kvalitního červeného vína
  • 1 dl portského vína
  • 100 g cukru
  • šťávu ze 1/4 citrónu
  • šťávu z 1 mandarinky nebo 1/2 pomeranče
  • asi 10cm dlouhý špalíček skořice rozdrcený na menší kousky
  • 8-10 hřebíčků
  • 1 hvězdičku badyánu

1. Hrušky a koření vložte do hrnce, přisypte cukr a přilejte šťávu z citronu a pomeranče nebo mandarinky, víno a portské.

2. Vařte na velmi mírném plameni asi 20 minut. Délka vaření záleží na tom, jak je hruška tvrdá. Hrušky občas otočte, pokud jste použili celé, a přelijte tekutinou.

3. Uvařené hrušky vyjměte a nechte vychladnout. Pokud si dezert chystáte o dne dříve, nechte je ještě přes noc marinovat.

4. Zbylé víno zredukujte při vysokém varu na hustý sirup.

5. Hrušky naservírujte na talíře, zalijte redukcí z vína, a pokud nehubnete, můžete ještě ozdobit šlehačkou.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Žádné komentáře :

Okomentovat