Quiche s kozím sýrem: Omámí vás svou jemnou chutí

Slané francouzské koláče „quiche“ jsem zařadila do svého oblíbeného repertoáru vaření. Jsou skvělé k vínu, příprava je jednoduchá a při vymýšlení náplní stačí jen popustit uzdu fantazii. Na narozeninovou oslavu mého syna, který ve Francii propadl místním sýrům,  jsem upekla quiche s kozím sýrem a vskutku nezklamal. Kdo má rád kozí sýry, musí vyzkoušet!


Na základní těsto potřebujeme:
  • 200 g hladké mouky
  • 100 g studeného másla, nakrájeného  na kousky
  • 75 ml vody
  • 1 vejce
  • 1 lžičku soli
Na náplň jsem použila:
  • 300 g měkkého kozího sýru
  • 5 vajec
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 cibuli
  • olivový olej
  • provensálské bylinky
  • cherry rajčátka
  • 300 ml mléka (kdo nedrží dietu, může použít smetanu)
  • sůl a pepř
1. Z mouky a dalších ingrediencí vypracujte hladké těsto a nechte odpočívat 1 až 2 hodiny zabalené ve fólii v lednici.

2. Vyválené těsto dejte do pečící mísy vyložené pečícím papírem a propíchejte vidličkou. Na těsto položte pečící papír a zasypte fazolemi, aby se těsto nenafouklo a nedělaly se na něm bubliny. Těsto pečte na 200⁰ C 15 minut.

3. Zatímco se těsto peče, připravte si náplň. Nakrájejte slaninu a cibuli a osmahněte na olivovém oleji.

4. Měkký kozí sýr metlou rozšlehejte s vejci, mlékem, pepřem a solí. Do směsi vmíchejte prochladlou slaninu s cibulí a přidejte provensálské bylinky.

5. Směs nalijte na předpečené těsto, ozdobte cherry rajčátky nakrájenými na půlky.

6. Pečte dalších 20-25 minut na 190 ⁰ C.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Žádné komentáře :

Okomentovat